Wij zijn de jongens ven de Stenenbakkerij….

Elke Rhedenaar kent deze uitdrukking, omdat iedereen in Rheden wel iemand kent die op één van de maar liefst 7 Stenenbakkerijen die ons dorp rijk was heeft gewerkt. “Hard werken voor weinig geld…” Het laatste restantje Steenfabriek zie je langs de A348 vlak bij de afslag naar de Posbank voormalig Steenfabriek ‘de Groot’.

{image path="images/2019/12/07_276bf03043_stenenbakkers-map.png"}

Wie weet nog dat ‘Steenbakker’ een adellijke titel was? De echt gelukkige Rhedenaren wonen daarom aan de Steenbakkersweg. Gelukkig heeft Rhedenaar Wolter van den Brink de geschiedenis van onze Steenfabrieken opgeschreven. Hij en kompaan Frans Wellink hebben zich jaren ingezet om een monument voor de Stenenbakkers te realiseren, en dat is gelukt! Voordat de snelweg er lag was de toegang naar de IJssel en de Steenfabrieken via het bruggetje aan de Laak. Daarom heeft de gemeente dit bruggetje uitgekozen om de plaquette ‘Stenenbakkerijen in Rheden’ op te hangen.

De onthulling is 13 december om 13.30 uur in de kantine van de Rhedense Tennis Club De Laak aan de IJsselsingel 1 in Rheden.
Komt allen en zing uit volle borst het Stenenbakkerslied met ons mee!

Volg ons op