STICHTING RED HEUVEN EN DE POSBANK

Ruim een jaar geleden hebben diverse bewoners van het gebied in en rondom het landgoed Heuven, samen naar de omgevingsvisie van de gemeente Rheden gekeken, die net was uitgebracht. Onderdeel hiervan was het afsluiten van de Beekhuizenseweg en dan de Schietbergseweg tot centrale toegangspoort verheffen.

 

Dit leek ons geen goed plan en er kwam actie. Resultaat: een raadsbreed gedragen amendement, om eerst een goed verkeerskundig onderzoek te laten doen (incl. mogelijke alternatieven), voordat er knopen worden doorgehakt.

Deze actie heeft geresulteerd in het oprichten van de

“Stichting Red Heuven en de Posbank”.

 

De stichting stelt eeuwenoude maatschappelijke elementen, biodiversiteit en natuurherstel centraal. Het prachtige natuurgebied, waar we vlakbij mogen leven, is te kostbaar om zo zwaar aangetast te laten worden. Natuurcommercie en te grote recreatiedruk zorgt ervoor dat de natuur het niet aankan!

De verkeersveiligheid is een ander onderwerp wat nadrukkelijk om de hoek komt kijken.

Het bestuur van de stichting bestaat uit: Dick van der Kolk (voorzitter), Sam Groenewoud (penningmeester),  mw. Ernie Visser (secretaris), en Ronald Beumer. Verder wordt het bestuur geadviseerd door een viertal adviseurs die allen hun eigen expertise hebben.

 

Professor Hans Galjaard is al jaren frequente bezoeker van dit gebied en ziet de natuurbeleving veranderen in een zoals hij zelf zegt

“een Kalverstraatervaring” . Hij is onze beschermheer en wil ons graag van advies dienen.

 

Wat wil de stichting?

De stichting wil graag het gesprek aangaan met gemeente, provincie, Natuurmonumenten en andere participanten om MET ELKAAR een goed masterplan te realiseren.

Dit masterplan moet ervoor zorgen dat de recreatiedruk juist in dit gebied niet te hoog wordt, de verkeersstromen in goede banen geleid gaan worden en dat we met elkaar tot in lengte van jaren kunnen blijven genieten van de prachtige natuur op landgoed Heuven, de Posbank en in het nationaal park De Veluwezoom.

Geografische spreiding van bezoekers of meerdere bezoekerscentra die het gebied ”ontsluiten”, dienen goed onderzocht te worden.

 

Kijk eens op onze website: www.redheuven.nl en laat weten wat je ervan vindt. Tips of suggesties? Deze zijn altijd welkom!

 

We willen graag dat zoveel mogelijk mensen zich bij ons aansluiten en op deze manier ook hun stem kunnen laten horen.

Wordt donateur!

Dat kan al voor minimaal 5 euro! Op de website zie je hoe je dit snel kunt regelen en ook hoe je op de hoogte kunt blijven van deze, voor iedereen, zo belangrijke ontwikkelingen.

 

Dick van der Kolk,

Voorzitter “Stichting Red Heuven en de Posbank”

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op