SINTERKLAASINTOCHT RHEDEN 2019

Op zaterdag 16 november zal de Goedheiligman en zijn gevolg weer aankomen in het dorp Rheden. Het wordt dit jaar een speciale editie in het kader van 75 jaar Bevrijding. Kort na de oorlog werd de Sint ingehaald door onze bevrijders in hun jeeps en andere legervoertuigen. Dit jaar zal Sinterklaas gebruik maken een authentiek militair amfibievoer/vaartuig, een zogenaamde DUKW! De Pieten rijden mee in nog drie andere oude legervoertuigen.

Het kinderfeest begint om 11.15 uur in het Partycentrum “Ons Huis” aan het Meester B. van Leeuwenplein, waar de clowns Max en Sjappie een speciale show zullen geven, gericht op kinderen tot en met 8 jaar. De toegang is gratis. Na de show zullen de Wegwijspieten de kinderen in de zaal ophalen om samen in optocht naar de muziektent te vertrekken, onder begeleiding van de speciaal voor de intocht samengestelde gelegenheidsband, bestaande uit muzikanten van het Rhedense Fanfare Corps en de March & Showband Rheden. Bij de uitgang van de zaal krijgen de kinderen iets lekkers uitgereikt.

De stoet vertrekt om 12.15 uur van Ons Huis via de Schoolweg, Groenestraat en de Veerweg naar de muziektent, waar de Sint met zijn Pieten zal aankomen om 12.30 uur. Na de begroeting zal Sinterklaas samen met alle kinderen in optocht via de Apollostraat, Dorpsstraat en Groenestraat naar Het Wapen van Rheden gaan. Daar wordt hij officieel welkom geheten door onze burgemeester Carol van Eert en Anne Bruger van Centrum Rheden. De grote stoel zal weer klaarstaan en Sint zal de tijd nemen voor een kort praatje, het maken van een foto of het in ontvangst nemen van tekeningen en verlanglijstjes.

De Sinterklaasintocht Rheden wordt onder andere mogelijk gemaakt door de vrijwilligers van de Sint Nicolaas Organisatie Rheden (SNOR), de ondernemers van Centrum Rheden, de verkeersregelaars en Rhedens Dorpsbelang, alsmede Partycentrum Ons Huis, Het Wapen van Rheden, het Rhedense Fanfare Corps en de March & Showband. De leden van De groene Soos die de militairen voertuigen besturen.

Volg ons op