MVT Rheden en Rozendaal

Graag willen wij met onderstaand artikel van Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Rheden/Rozendaal de beschikbare hulp voor mantelzorgers en thuishulp onder de aandacht brengen.

Wanneer en waarvoor neem je contact op met MVT Als een inwoner van de gemeente Rheden of Rozendaal hulp nodig heeft in de thuissituatie en deze hulp niet op een andere manier kan regelen, kan men terecht bij MVT. Dit kan telefonisch tijdens het spreekuur van maandag tot en met vrijdag van 9.30-11.30 uur 026 3707070 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. MVT heeft een kantoor in Rhederhof samen met de Plusbus.

Het gaat om uiteenlopende vragen: praktische klusjes in en om het huis, hulp bij administratie, vervoer met begeleiding, vriendschappelijk huisbezoek, steun bij verliesverwerking, vervanging van mantelzorg, informatie over activiteiten in de buurt, en zo is er nog veel meer waarvoor men terecht kan bij MVT. Wij zoeken een vrijwilliger via organisaties en andere vindplaatsen. Als dit niet lukt heeft MVT een eigen pool met zogenaamde flex-vrijwilligers.

Mantelzorgers ondersteunen Mantelzorgers vormen een groep van speciale aandacht voor MVT. MVT biedt hen informatie, advies, praktische hulp en soms is alleen een luisterend oor al voldoende. Er worden mantelzorgcafés georganiseerd met relevante thema’s en de gelegenheid om elkaar als mantelzorger te ontmoeten. Vrijwilligers worden ingezet in de thuissituatie om de mantelzorger even respijt ofwel vrijaf te geven. Speciaal getrainde vrijwilligers kunnen mantelzorgers ondersteunen in hoe zij hun zorg met anderen kunnen delen.

Vrijwillige netwerkcoaches In een mensenleven kan door omstandigheden een gemis aan sociale contacten ontstaan. MVT heeft een aantal vrijwillige netwerkcoaches die samen met de hulpvrager de huidige contacten in kaart brengen en de wensen bespreken. Stap voor stap gaat de coach praktisch aan de slag om weer (meer) contacten op te bouwen. De netwerkcoach draagt geen kant-en-klare oplossingen aan, maar denkt mee en ondersteunt! Een traject kan 6 tot 9 maanden duren.

Volg ons op