Koningsdag 2019 in Rheden

Het leek erop dat Koningsdag dit jaar aan het dorp voorbij zou gaan. Dat mocht toch niet gebeuren? Rhedens Dorpsbelang is er in geslaagd om in samenwerking met enthousiaste vrijwilligers van verschillende verenigingen als WIK, Rheko, SC Rheden, Oversteegen Veluweactief, de Heiknüüters, ORDS, het Dorpshuis en Ons Huis op kleine schaal een succesvolle Koningsdag te realiseren. 

Het weer leek in het begin van de ochtend niet erg mee te werken, zware buien trokken over het dorp, maar dat belette de organisatoren niet om diverse kinderattracties op het plein op te bouwen. Vanwege het natte en koude weer werd besloten om de kleedjesmarkt te verplaatsen naar één van de zalen van Ons Huis, zodat de jonge handelaren hun spulletjes droog konden uitstallen en verkopen. Er werden 25 kleedjes uitgespreid.

Om 12.00 uur sprak wethouder Ronald Haverkamp een welkomstwoord uit en werd de nationale vlag gehesen door vertegenwoordigers van de brandweer. De fanfare speelde het Wilhelmus en daarna konden de feestelijkheden beginnen. Het weer was toen warempel opgeklaard, zodat de jeugd volop aan de activiteiten op het plein kon deelnemen. Voor de kinderen waren er attenties als suikerspin, snoepzakjes en – na afloop – een ijsje bij de één van onze ijssalons. Voor ongeveer 100 kinderen en begeleidende ouderen werd het zo toch nog een aardige Koningsdag in Rheden!

Om half drie werden de activiteiten op het plein afgesloten en kon men in de partyzaal van Ons Huis nog genieten van muziek, een hapje of drankje.

 

Volg ons op