Kom jij ook in actie op de (rook- en hondenpoepvrije) buitenspeeldag in Rheden?

Kom jij ook in actie op de (rook- en hondenpoepvrije) buitenspeeldag in Rheden?

Op 8 juni is het weer zo ver, de nationale buitenspeeldag! De buitenspeeldag kan dit jaar extra groots gevierd worden want de speeltuinen worden rook- en hondenpoepvrij. Bedenk jij een leuke actie om dit samen met de gemeente te vieren? Wie weet win je op 8 juni wel een leuke prijs!

Rook en hondenpoepvrij

In 2020 namen kinderen uit de buurt van de speeltuin in de Fuutstraat zelf het initiatief, hun speeltuin moest voortaan rookvrij zijn. Ook de gemeente Rheden vindt het belangrijk dat kinderen in schone en gezonde speeltuinen kunnen spelen. Daarom worden er in de komende periode, afhankelijk van het type speeltuin, bordjes of tegels geplaatst zodat iedereen kan zien dat hondenpoep en sigaretten niet meer welkom zijn in de speeltuin.

Vier de schone en gezonde speeltuinen op de buitenspeeldag

Om te vieren dat de speeltuinen in de toekomst rook- en hondenpoepvrij zullen zijn, roept de gemeente op om een leuke actie te bedenken voor de buitenspeeldag. In de speeltuinen met de leukste acties komt er op woensdag 8 juni een ijskar langs met gratis ijsjes. Ook mag die buurt samen met de wethouder de bordjes of tegel plaatsen. De acties kunnen tot en met zondag 22 mei worden aangemeld op www.jantjebeton.nl/buitenspeeldagHier staat meer informatie over de nationale buitenspeeldag en vind je goede ideeën voor leuke acties. 

Volg ons op