Jaarlijkse adoptie lammetjes RD

Burgemeester Carol van Eert en scheidend voorzitter Fons Rengers keken vanochtend veel op de weer-app, regen of zonneschijn? De eerste wist dat hij een lammetje ging adopteren terwijl Fons dacht gezellig met zijn kinderen en kleinkinderen een bezoek aan de Schaapskudde te gaan brengen. Al ver voor twee uur hadden zich oud-bestuurders en andere genodigden verzameld om de feestelijkheden bij te wonen.

De zon liet zich niet zien, maar het regenfront was gelukkig voorbij. Wat restte was wind en een goed gehumeurd publiek. Kortom perfect weer voor een middag in de Rhedense natuur. We werden gastvrij ontvangen door schaapsherder Cynthia en haar team. De opkomst was groot en Fons was blij verrast dat hij en zijn twee kleinkinderen Saar en Juliette de eer kregen om samen met burgemeester Carol van Eert een lammetje te mogen adopteren. De lammetjes kregen natuurlijk een naam en zo lopen vanaf vandaag Saar-Juliette, Alphons, Lambert en Toon in de wei te dartelen.    

De Rhedense Schaapskudde hoort net zo bij Rheden als Maxima bij Willem-Alexander. De historie van de Rhedense Schaapskudde gaat terug tot ver in de vorige eeuw en het hoeden van schapen zelfs tot in de Middeleeuwen. Dankzij Stichting Rhedense Schaapskudde wordt de kudde en het Veluwse heideschaap bewaard. Welke Rhedenaar is niet opgegroeid met het jaarlijks Schaapscheerdersfeest? Daarom spraken Carol van Eert en voorzitter Jan Frank Mars het belang van het instandhouden van de kudde uit.  

Bent u ook geïnteresseerd om de Rhedense Schaapskudde te bezoeken of wilt u zelf een lammetje adopteren? Dat kan, de jaarlijkse Lammetjesdag is op zondag 31 maart 2019. Het adopteren van een lammetje kost € 25,00. Je ontvangt dan een geboortekaartje met de door jou gekozen naam. Voor meer informatie zie: https://schaapskudde.nl/lammetjesdag

Volg ons op