Ik buurt mee - Een nieuwe lente voor Buurttuin Zwarteweg

Een nieuwe lente voor Buurttuin Zwarteweg in Rheden

 

Initiatiefnemers Giel  Bongers en Mieke Hendriks van de Buurttuin Zwarteweg in Rheden verhuisden afgelopen zomer naar Limburg. De buurttuin dreigde te verwilderen, maar gelukkig is er weer een nieuw team gevonden dat de kar wil trekken. Samen met de gemeente en Incluzio stelden zij een tuinplan op dat het beheer  wat eenvoudiger gaat maken en de buurttuin nog aantrekkelijker voor picknickende buurtgenoten. Via de Ikbuurtmee-actie willen Greetje Wallet en Thea Dellen, twee van de vijf nieuwe coördinaten in het team Buurttuin, bonnen inzamelen voor twee middelhoge notenbomen en twee picknick-tafels neer te zetten: “Dan kunnen we komende zomer lekker in de schaduw pauzeren.”

Elke zaterdag van 9.30-11.30 uur zijn er twee coördinatoren aanwezig. Iedereen die wil komen helpen is van harte welkom. Er zijn klusjes voor een ieder, variërend van hout in de lijnolie zetten, tot onkruid verwijderen, planten opkuilen en bessen  aanbinden. Aanmelden hoeft niet, maar mag wel en kan via de Facebookpagina (https://www.facebook.com/zwarteweg6) , waar ook het meest recente nieuws te vinden is. De ingang van de Buurttuin is aan de Zwarteweg, vlak achter snackbar Oranje.

 

Bijschrift: Tijdens Nl doet staken  een stuk of vijftien buurtbewoners de handen in de snoeischaren om de Buurttuin grondig onder handen te nemen.

 

Volg ons op