De pumptrack in Rheden is geopend

Op zaterdag 29 mei werd even na 13.00 uur de gloednieuwe Pumptrack in Rheden officieel geopend met een feestelijk programma.

Professionele BMX’ers gaven een demonstratie van hun kunnen, er was een clinic en voormalig BMX kampioen Jelle van Gorkom was als ambassadeur van het WK aanwezig.

Na een welkomstwoord van diverse van Coen Vosmeijer en Jan Markerink nam Jochem Schellens, de directeur van Papendal het woord en stelde aan initiatiefnemer Mees Schmelten enkele vragen. Vervolgens bedankte Marc Budel Mees voor zijn grote inzet en vastberadenheid om de Pumptrack gerealiseerd te krijgen. “Ik ben hiervan diep onder de indruk”, sprak de wethouder.

Jelle van Gorkom, ambassadeur van het Wereldkampioenschap BMX, overhandigde hierna een ‘WK BMX 2021’-ticket aan de 9-jarige Mees Schmelten. Hij kreeg tevens kaarten voor zijn hele schoolklas en mocht als eerste een ronde over het parcours maken, gevolgd door zo’n 40 andere BMX-fietsers.

De Rhedense baan is de eerste Pumptrack van asfalt die in aanloop naar het Wereld Kampioenschap BMX in augustus op Papendal in gebruik wordt genomen.

De Pumptrack in Rheden is na de opening vrij toegankelijk. Op ieder moment van de dag kun je er rijden! Omni-sportvereniging WIK Rheden gaat de komende tijd regelmatig clinics en activiteiten organiseren op de baan om belangstellenden kennis te laten maken met deze vorm van sporten. Houd daarvoor de website en Social Media van WIK Rheden in de gaten!

Idee van Mees

Het idee voor de Pumptrack ontstond toen Mees Schmelter (9 jaar) met een plan voor een nieuwe skateplek in Rheden aanklopte bij wethouder Sport Marc Budel. Samen met zijn klas maakte hij tekeningen hoe een ideale speel- en skateruimte in Rheden er volgens hen uit zou zien. Het moest vooral een plek zijn om te skaten en steppen, die voor veel leeftijden geschikt is.

Wat is een Pumptrack?

Een Pumptrack is een asfaltbaan van heuvels en bochten die elkaar ritmisch opvolgen. Het woord ‘Pumptrack’ verwijst naar de gebruikers van de baan die moeten pompen (op en neer, drukken en trekken) om vaart te maken. Met een paar rondjes op de baan heb je een volledige work-out gedaan. Maar je kunt er ook prachtige trucs doen en wedstrijden houden. Kortom: een nieuwe vorm van sport en bewegen, vrij toegankelijk voor iedereen en geschikt voor een brede doelgroep.

 

Tekst Rhedens Nieuws

 

 

Volg ons op