Bomenplantdag in Wijk Grinthuizen

Al bijna één jaar is in de mooie nieuwbouwwijk Grinthuizen van Rheden een wijkplatform actief. Een groep enthousiaste wijkbewoners is samen met vertegenwoordigers van de gemeente en RadarUitvoering Oost aan de slag gegaan om het Wijkplatform Grinthuizen vorm en inhoud te geven. Verschillende projecten zijn inmiddels succesvol van de grond gekomen, waaronder de inzamelingsactie voor een AED en een enquête onder de bewoners over het openbaar groen.

Vele van de oorspronkelijk aangeplante berken en andere bomen blijken inmiddels de geest te hebben gegeven. De gemeente heeft de bewoners betrokken bij het opstellen van een nieuw bomenplan. De meerderheid van de wijkbewoners gaf de voorkeur aan bloeiende bomen in de wijk, voor een mooier aanzicht en bevordering van de bijenstand. 

De gemeente heeft vervolgens een bomenplan gemaakt met een verscheidenheid aan bloeiende bomen, zoals prunus, bijenboom, linde, notenboom. De berken en andere bomen zijn inmiddels gerooid, de grond is zorgvuldig onderzocht en waar nodig verwijderd en met nieuwe grond aangevuld. In totaal worden 28 nieuwe bomen geplant. 

De gemeente wil graag dat de aanplant van de nieuwe bomen een feestelijk tintje krijgt. Daartoe heeft het Wijkplatform Grinthuizen in nauwe samenwerking met de gemeente voor de kinderen uit de wijk een bomenplantdag georganiseerd. Omdat de bomen nog in maart de grond in moeten, is gekozen voor zaterdag 16 maart. Een groot aantal kinderen uit de wijk is inmiddels aangemeld om samen met ouders en medewerkers van de gemeente een eigen boom te planten. Voor de deelnemende kinderen is er na afloop een mooie oorkonde en een verrassing. De centrale plek van de feestelijkheden is de parkeerplaats aan het Tasveld. Er worden door het wijkplatform enige partytenten opgezet, waar voor volwassenen een “aangekleed” kopje koffie klaar staat en voor de kinderen limonade en een versnapering. De dorpswethouder van Rheden, de heer Ronald Haverkamp, zal om 10.00 uur het startsein geven om daarna samen met de kinderen de eerste boom te planten. 

Volg ons op