Subsidie voor winkelgevels

Ondernemers in de winkelgebieden van de dorpen Rheden, Velp en Dieren kunnen vanaf 1 augustus 2018 financieel ondersteuning van de gemeente krijgen als ze de gevels van de winkelpanden opknappen.

Rhedens Dorpsbelang juicht dit initiatief natuurlijk toe. In samenwerking met Ondernemend Rheden en de Steeg (ORDS) heeft Rhedens Dorpsbelang zich sterk gemaakt voor een regeling waar zoveel mogelijk ondernemers in het winkelgebied gebruik van kunnen maken. Een gezamenlijke inspanning om voor de toekomst een meer aantrekkelijk en inspirerende winkelomgeving te realiseren.

Door bijvoorbeeld bij het opknappen van de gevels de nadruk te leggen op eventueel aanwezige authentieke kenmerken, krijgt niet alleen het winkelpand, maar ook de dorpskern het Rhedense karakter terug. Heldere voorbeelden hiervan staan vermeld in de “regelgeving Gevelfonds Rheden 2018” en de zogenaamde “Bouwstenen”, die u op de website van ORDS kunt vinden.

Het opknappen van de gevels is niet alleen in het belang van de ondernemers zelf, maar aantrekkelijk voor alle inwoners en bezoekers van ons dorp. Op deze manier blijft het winkelbestand behouden en is het plezierig winkelen en wonen in Rheden. Rhedens Dorpsbelang stimuleert de realisatie van deze opknapbeurt en roept ondernemers in het winkelgebied van Rheden op, om hiervan gebruik te maken.

IMG 2637 1

Rhedens Dorpsbelang heeft eerder dit jaar al financieel bijgedragen om de winkelstraat te versieren met bloembakken aan de lantaarnpalen. Dat ziet er een stuk gezelliger uit. De komende jaren willen we het graag zo houden en ook aandacht besteden aan een mooie versiering tijdens de feestdagen.

Rhedens Dorpsbelang doet hierbij een oproep aan de gemeente om ook de zuid- en noordkant van de Groenestraat gezelliger aan te kleden. Om te beginnen met het ophangen van bloembakken in de hele Groenstraat.

Voor Rhedenaren is het dan na een dag hard werken gezellig thuiskomen. Bovendien zullen toeristen met nog meer plezier terugkijken op een schitterende vakantie in ons mooie dorp tussen heidevelden en IJssel.

Volg ons op