Rhedens Dorpsbelang adopteerde 4 lammetjes Rhedense schaapskudde

Afgelopen zaterdag 25 februari hebben wij 4 lammetjes geadopteerd en de Rhedense schaapskudde daarmee financieel ondersteund. Inmiddels zijn er zo'n 133 lammetjes bij de Rhedense schaapskudde geboren.
De instandhouding van de kudde van het Veluws heideschaap is belangrijk voor onze gemeente en het dorp Rheden. Ze dragen o.a. bij aan de instandhouding van de heidevelden. De kudde wordt ook vaak bezocht door toeristen. Oud en jong genieten van deze kudde en de jaarlijks periode van de lammetjes. Het behoud van de kudde is daarom een belangrijke opgave voor inwoners van onze gemeente, ondernemers en overheid.

De adoptie met bijbehorende naamgeving werd bij de schaapskooi gedaan door 2 beoogd bestuursleden van RD: Bianca Kalksma en Hans Mulder en - op onze uitnodiging van RD- wethouder Ronald Haverkamp en gastheer van de gemeente Freddy van Lee.

Als belangenvereniging Rhedens Dorpsbelang roepen wij de inwoners van de gemeente Rheden op om een lammetje te adopteren. Dat doen wij als belangenvereniging al jaren. Burgers en bedrijven kunnen dat dagelijks doen maar ook op Lammetjesdag: zondag 26 maart. Zie ook de website van de schaapskudde: www.schaapskudde.nl

P1060927 lammetjes

adoptie leden bestuur RD met wethouder Haverkamp en Freddy van Lee

Volg ons op