Rhedens Dorpsbelang

Laatste nieuws

Intocht Sinterklaas Rheden

Intocht Sinterklaas Rheden

IMG 0009 1

De clown Sjappie rolde een lange tuinslang uit om water naar de IJssel te dragen. Hij was bang dat de intocht van Sinterklaas niet door kon gaan door de veel te lage waterstand. Zijn kompaan Max stelde Sjappie gerust. De intocht van Sinterklaas in Rheden is dit jaar bij de muziektent aan de Veerweg.

Onder luid gejuich van honderden kinderen kwamen de Wegwijspieten zaal "Ons Huis" binnen. Onder muzikale begeleiding van de gelegenheidsband van de Fanfare en de March en Showband ging het in optocht richting de muziektent. 

IMG 0025 4

Toen de Sint met zijn Pieten in zijn koets aankwam bereikte het gejuich orkaan niveau. Vol verwachting klopt ons hart.... Sinterklaas werd hoffelijk ontvangen door Jan Frank Mars van Rhedens Dorpsbelang en wethouder Ronald Haverkamp. Na een gezellige optocht door het dorp en terug in "Ons Huis" wist Sinterklaas ons te vertellen dat vanaf vanavond iedereen zijn schoen mag zetten.

IMG 0049 7

Deze intocht was niet mogelijk geweest zonder inzet van vele vrijwilligers, en alle verenigingen en scholen die Rhedens Dorpsbelang dit jaar geholpen hebben. Petje af!

Wij willen graag ook in de toekomst de Sinterklaasintocht blijven organiseren. Wilt u ook een pepernoot bijdragen? Dat kan!

Rabobank: NL53RABO0355225808 t.n.v. Rhedens Dorpsbelang o.v.v. Sinterklaasintocht Rheden

Namens alle kinderen van het dorp Rheden, hartelijk dank!

Open Dag van het Dorpshuis Rheden

Open Dag van het Dorpshuis Rheden

De Open Dag van het Dorpshuis in Rheden stond gisteren mede in het teken van het vijfjarig bestaan. De totstandkoming van het Dorpshuis vijf jaar geleden is vooral te danken aan de grote inspanningen van Chris van Zwam en Fons Rengers van Rhedens Dorpsbelang samen met Luuk Kuiper en Henk Welmers.

De weergoden waren ons goed gezind, zodoende konden de kramen op het Meester B. van Leeuwenplein worden opgesteld. Deze feestelijke Open Dag werd rond half elf geopend door wethouder Gea Hofstede, in aanwezigheid van Angelique Krüger (bekend van TV Gelderland) en geïnteresseerde inwoners van Rheden. Angelique trad enige tijd op als “lady speaker” en interviewde de vele standhouders en bezoekers op het plein.

Natuurlijk was Rhedens Dorpsbelang ook aanwezig met een kraam. Het werd een drukke dag en voor we het wisten was de Open Dag al pratend met diverse bezoekers en passanten alweer voorbij.

IMG 4814 1

 

 IMG 4820 2

Gezocht nieuw bestuurslid

Gezocht nieuw bestuurslid

Nog veel moois te doen in het dorp Rheden!

Al meer dan 80 jaar zet Rhedens Dorpsbelang zich actief in voor de leefbaarheid van het dorp Rheden. Dit gaat van hondenpoep en scheve stoeptegels tot het oprichten van ons Dorpshuis en het behoud van het zwembad. Rhedens Dorpsbelang werkt hiervoor samen met bewoners, dorpsverenigingen, ondernemers en met de gemeente. Kijkt u eens op www.rhedensdorpsbelang.nl voor meer informatie.

Het bestuur van Rhedens Dorpsbelang telt momenteel zes leden. De te vervullen taken en rollen zijn over hen verdeeld met voor elk lid een bepaald accent. Uitgangspunt van het bestuur is dat de bestuursleden gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen van de vereniging.

Fons Rengers (voormalig co voorzitter van RD en nu nog lid van het bestuur) heeft aangegeven dat hij in maart 2019 terugtreedt als bestuurslid. Hoog tijd om een vervanger voor hem te zoeken. Wij denken aan iemand die samen met de voorzitter de externe (politieke) contacten onderhoudt, op het gebied van communicatie een steentje kan bijdragen en voor bepaalde projecten de kar gaat trekken.

Enthousiasme en betrokkenheid met ons dorp staat voorop. Als het nieuwe bestuurslid kennis en ervaring op het gebied van projectleiding en communicatie kan inbrengen en affiniteit heeft met de politiek en maatschappelijke ontwikkelingen in onze gemeente die voor het dorp Rheden van belang zijn, is dat zeer welkom.

Actief zijn in ons bestuur vergt tijd; dat zal naar schatting gemiddeld 8 uur per maand zijn.

Bent u geïnteresseerd in een bestuurslidmaatschap bij Rhedens Dorpsbelang of wilt u er meer over weten? Neem dan contact op met onze voorzitter Jan Frank Mars (mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 06 – 460 136 97).

Subsidie voor winkelgevels

Subsidie voor winkelgevels

Ondernemers in de winkelgebieden van de dorpen Rheden, Velp en Dieren kunnen vanaf 1 augustus 2018 financieel ondersteuning van de gemeente krijgen als ze de gevels van de winkelpanden opknappen.

Rhedens Dorpsbelang juicht dit initiatief natuurlijk toe. In samenwerking met Ondernemend Rheden en de Steeg (ORDS) heeft Rhedens Dorpsbelang zich sterk gemaakt voor een regeling waar zoveel mogelijk ondernemers in het winkelgebied gebruik van kunnen maken. Een gezamenlijke inspanning om voor de toekomst een meer aantrekkelijk en inspirerende winkelomgeving te realiseren.

Door bijvoorbeeld bij het opknappen van de gevels de nadruk te leggen op eventueel aanwezige authentieke kenmerken, krijgt niet alleen het winkelpand, maar ook de dorpskern het Rhedense karakter terug. Heldere voorbeelden hiervan staan vermeld in de “regelgeving Gevelfonds Rheden 2018” en de zogenaamde “Bouwstenen”, die u op de website van ORDS kunt vinden.

Het opknappen van de gevels is niet alleen in het belang van de ondernemers zelf, maar aantrekkelijk voor alle inwoners en bezoekers van ons dorp. Op deze manier blijft het winkelbestand behouden en is het plezierig winkelen en wonen in Rheden. Rhedens Dorpsbelang stimuleert de realisatie van deze opknapbeurt en roept ondernemers in het winkelgebied van Rheden op, om hiervan gebruik te maken.

IMG 2637 1

Rhedens Dorpsbelang heeft eerder dit jaar al financieel bijgedragen om de winkelstraat te versieren met bloembakken aan de lantaarnpalen. Dat ziet er een stuk gezelliger uit. De komende jaren willen we het graag zo houden en ook aandacht besteden aan een mooie versiering tijdens de feestdagen.

Rhedens Dorpsbelang doet hierbij een oproep aan de gemeente om ook de zuid- en noordkant van de Groenestraat gezelliger aan te kleden. Om te beginnen met het ophangen van bloembakken in de hele Groenstraat.

Voor Rhedenaren is het dan na een dag hard werken gezellig thuiskomen. Bovendien zullen toeristen met nog meer plezier terugkijken op een schitterende vakantie in ons mooie dorp tussen heidevelden en IJssel.