Rhedens Dorpsbelang

Laatste nieuws

Tips en adviezen overlast van de eikenprocessierups

Tips en adviezen overlast van de eikenprocessierups

Ondanks alle voorzorgmaatregelen gaan we er de komende tijd niet aan ontkomen: overlast van de eikenprocessierups. Hierbij wat tips en adviezen:
• Zie je een boom met rupsen? Kijk dan eerst op de kaart of het nest al bij ons bekend is en of het om een gemeentelijke boom gaat: https://rheden.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=6d63bf859da64daea2eba9e4143e75ac 
• Is het een gemeentelijke boom en is het nest niet bij ons bekend? Laat het ons weten door een Melding Eikenprocessierups: https://survey123.arcgis.com/share/73237e0c74a942c089a4edcbd75eeb46 

Hieronder lees je meer tips, bijvoorbeeld wat je moet doen als je een boom op eigen terrein hebt of wat je kan doen als je jeuk hebt door de rupsen. Alle informatie is ook na te lezen op www.rheden.nl/epr

{image path="images/2020/05/13_470d6c7d2a_96239656_2628323857379815_4614777982563647488_o.jpg"}

Rhedens Dorpsbelang legt krans bij het oorlogsmonument

Rhedens Dorpsbelang legt krans bij het oorlogsmonument

RHEDEN/DESTEEG – De officiële dodenherdenking kan op maandag 4 mei helaas vanwege de coronacrisis niet doorgaan. De gemeente Rheden heeft haar bewoners daarom in de gelegenheid gesteld om tot 4 mei een krans of bloemen achter te laten bij het monument.

16 april 75 jaar Vrijheid in het dorp Rheden, dus hang de vlag uit

16 april 75 jaar Vrijheid in het dorp Rheden, dus hang de vlag uit

Het comité viering 75 jaar Vrijheid dorp Rheden*) adviseert alle dorpsbewoners op donderdag 16 april de vlag uit te hangen.

Donderdag is het 75 jaar geleden dat het dorp Rheden 75 jaar door Engelse en Canadese solda-ten werd bevrijd van de 5 jaar durende Duitse bezetting.

Aanvankelijk was het de bedoeling om deze dag aanstaande zaterdag 18 april groots te vieren, maar de corona crisis heeft dat helaas onmogelijk gemaakt.

Het organiserend comité hoopt dat de viering van 75 jaar Vrijheid op een geschikt moment alsnog georganiseerd kan worden. Het belangrijkste voor nu is de gezondheid van alle dorpsbewoners.

Namens het comité: viering 75 jaar Vrijheid dorp Rheden, Chris van Zwam- voorzitter

*) Het comité viering 75 jaar Vrijheid dorp Rheden bestaat uit:
• Anita Blaauw - (belangenvereniging Rhedens Dorpsbelang)
• Rob Nijenhuis - (Ondernemers BIZ Rheden)
• Angela Curré - (Oranjevereniging Rheden voor Oranje)
• Lion van der Most - (WIK/veteranen)
• Fons Rengers
• Chris van Zwam( vz) - (oud voorzitters belangenvereniging Rhedens Dorpsbelang)

Meer informatie: Chris van Zwam : 06 822 616 05

Steunpunt Coronahulp van start

Steunpunt Coronahulp van start

MVT (Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp ), Stichting STOER, NIO (Netwerk Informele Ondersteuning), Radar Uitvoering Oost en de gemeenten Rheden en Rozendaal starten met het inrichten van een tijdelijk centraal Steunpunt Coronahulp. Aanleiding zijn de maatregelen die zijn ingesteld vanwege het coronavirus. Veel inwoners hebben nu extra ondersteuning nodig, anderen willen juist graag helpen. Het Steunpunt Coronahulp start maandag 23 maart en helpt vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Inwoners die extra ondersteuning kunnen gebruiken of deze juist bieden, kunnen vanaf maandag 23 maart op werkdagen tussen 09.30 en 15.00 uur bellen naar 026 – 370 70 70. Het gaat om bijvoorbeeld hulp bij het boodschappen doen, de hond uitlaten of gewoon het maken van een praatje via de telefoon.

Het Steunpunt Coronahulp wil op deze manier vraag en aanbod bij elkaar brengen. Naast inwoners kunnen ook vrijwilligersorganisaties, bewonersinitiatieven en andere samenwerkingspartners van dit punt gebruik maken. De deelnemende organisaties stellen mensen en middelen beschikbaar om het centraal steunpunt de komende periode te bemannen. Hoe lang het steunpunt zijn werk blijft doen hangt af van het vervolg op de tot nu toe genomen maatregelen.