Rhedens Dorpsbelang

Laatste nieuws

Steunpunt Coronahulp van start

Steunpunt Coronahulp van start

MVT (Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp ), Stichting STOER, NIO (Netwerk Informele Ondersteuning), Radar Uitvoering Oost en de gemeenten Rheden en Rozendaal starten met het inrichten van een tijdelijk centraal Steunpunt Coronahulp. Aanleiding zijn de maatregelen die zijn ingesteld vanwege het coronavirus. Veel inwoners hebben nu extra ondersteuning nodig, anderen willen juist graag helpen. Het Steunpunt Coronahulp start maandag 23 maart en helpt vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Inwoners die extra ondersteuning kunnen gebruiken of deze juist bieden, kunnen vanaf maandag 23 maart op werkdagen tussen 09.30 en 15.00 uur bellen naar 026 – 370 70 70. Het gaat om bijvoorbeeld hulp bij het boodschappen doen, de hond uitlaten of gewoon het maken van een praatje via de telefoon.

Het Steunpunt Coronahulp wil op deze manier vraag en aanbod bij elkaar brengen. Naast inwoners kunnen ook vrijwilligersorganisaties, bewonersinitiatieven en andere samenwerkingspartners van dit punt gebruik maken. De deelnemende organisaties stellen mensen en middelen beschikbaar om het centraal steunpunt de komende periode te bemannen. Hoe lang het steunpunt zijn werk blijft doen hangt af van het vervolg op de tot nu toe genomen maatregelen.

 

Bevrijdingsfeest 18 april in het dorp Rheden gaat niet door

Bevrijdingsfeest 18 april in het dorp Rheden gaat niet door

Het comité viering 75 jaar vrijheid in het dorp Rheden heeft tot haar spijt moeten besluiten om het bevrijdingsfeest van 18 april in het dorp Rheden af te gelasten. Onze participanten/deelnemers zijn door ons daarvan op de hoogte gebracht. Gelet op de actualiteit verwachten wij niet dat op 18 april de besmettingskans van het coronavirus achter de rug is.

Ook kan het bevrijdingsfeest de weken en dagen vóór 18 april beïnvloed worden door besmetting en ziekte bij onze deelnemers waardoor de voorbereiding en deelneming onder spanning komen te staan en zelfs niet mogelijk zullen zijn. De toespraak van premier Mark Rutte op TV op donderdag 16 maart heeft ons een laatste zetje gegeven.

Het comité acht het nu onverantwoord om zowel deelnemers als toeschouwers, van jong tot oud - op de dag van het bevrijdingsfeest op 18 april - bloot te stellen aan de besmettingskans van het coronavirus. Wij hopen dat het bevrijdingsfeest op een ander moment kan worden gevierd. Namens het comité viering 75 jaar vrijheid dorp Rheden

Chris van Zwam (voorzitter)

LEDENVERGADERING RHEDENS DORPSBELANG DONDERDAG 26 MAART GAAT NIET DOOR

LEDENVERGADERING RHEDENS DORPSBELANG DONDERDAG 26 MAART GAAT NIET DOOR

De bijzondere algemene ledenvergadering van RHEDENS DORPSBELANG die op donderdag 26 maart in Woonzorgcentrum Rhederhof plaats zou vinden gaat in verband met het Corona virus niet door.

Woonzorgcentrum Rhederhof heeft alle activiteiten tot nader order uitgesteld. Zodra er meer duidelijkheid is zullen wij een nieuwe datum voor de ledenvergadering vaststellen en de leden hiervan op de hoogte stellen.

Vriendelijke groeten
Het bestuur van RD

Bijzondere Uitnodiging Algemene Ledenvergadering op donderdagavond 26 maart 2020

Bijzondere Uitnodiging Algemene Ledenvergadering op donderdagavond 26 maart 2020

Het afgelopen jaar is voor het bestuur een hectisch jaar geweest. Om verschillende redenen hebben zowel de voorzitter als secretaris hun werkzaamheden neergelegd. Het dagelijks bestuur is daarmee vrijwel opgehouden te bestaan. Het gevolg van deze ontwikkeling is dat wij als bestuur niet goed en adequaat meer kunnen functioneren. Wij hebben daarom moeten besluiten om alle activiteiten tijdelijk te stoppen.

Wij doen hierbij een dringende oproep aan alle leden om op zoek te gaan naar een geschikte voorzitter en secretaris. Mocht u zelf ambitie hebben om voor een bepaalde tijd één van deze functies in te vullen, meldt u zich! Kandidaten kunnen zich bij ons melden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 06- 46013697.

Daarnaast nodigen wij hierbij alle leden uit voor een Bijzondere Algemene Ledenvergadering op donderdagavond 26 maart 2020 vanaf 20:00 uur in het restaurant van “Rhederhof” aan de Worth-Rhedenseweg 51 te Rheden.

De zaal is vanaf 19:30 uur open

Wij gaan tijdens deze ALV graag met u in gesprek en samen op zoek naar een oplossing voor de bestuurlijke crisis. Er is namelijk nog veel werk te verrichten om ons dorp leuk en leefbaar te houden!

De vergadering is alleen toegankelijk voor leden van Rhedens Dorpsbelang. Bij de ingang ligt een intekenlijst.

Met vriendelijke groet,
het bestuur van Rhedens Dorpsbelang,