Rhedens Dorpsbelang

Laatste nieuws

VEELKLEURIGE ZOMERNACHT VAN DE VERBEELDING

VEELKLEURIGE ZOMERNACHT VAN DE VERBEELDING

Heeft u altijd al eens column willen schrijven of droomt u ervan om columnist(e) te worden, dan is dit uw kans ! Centrum ‘De Verbeelding‘ nodigt u uit om een column te schijven. Als thema voor uw column kunt u kiezen uit “Persoonlijk leven “ of  “Actualiteit “. De maximale lengte is 400 woorden. De columns worden beoordeeld door een deskundige jury met o.a. Linda Akkermans, columniste voor o.a. ‘De Gelderlander’ , ‘het Brabants Dagblad’ en het AD en namens de Regiobode, Cynthia Vos en Linda Peppelman. Ook De Verbeelding levert juryleden voor deze column-wedstrijd.

De beste 7 columns van de columnwedstrijd, georganiseerd door de ‘Verbeelding ‘, worden op deze avond gepresenteerd. Ook wordt de winnaar/winnares bekend gemaakt. De winnende column wordt
gepubliceerd in de Regiobode ( u kunt nog inzenden t/m 19 juni ).
Op deze zomeravond/nacht kunt u tevens genieten van optredens van zangeres Esther Grotenbreg en singer-songwriter Jaimy Elia. Twee jonge talenten. Esther stamt uit de zeer muzikale Grotenbreg-familie uit Rheden. Jaimy won met de Boyband 4U de finale van Holland-Next Boy/Girlband bij SBS en stond met de eerste single “Bitter Taste ‘ weken in de Top 40. Binnenkort is hij te zien in een
nieuw tv-programma. Esther en Jaimy zullen bij hun optreden begeleid worden door pianist en multi- instrumentalist Christan Grotenbreg.


Locatie: IJsselsingel 95, Rheden
Aanvang: 20.30 uur
Toegang: gratis

Kom deze bijzondere zomeravond /nacht mee genieten ! Van harte welkom op deze slotactiviteit van het eerste seizoen van ‘De Verbeelding’.

De Verbeelding - Ontmoeting, ontspanning, inspiratie & gesprek

Komend weekend eerste editie Bonte Schaap Festival

Komend weekend eerste editie Bonte Schaap Festival

Rheden – Het dorp Rheden maakt zich op voor een weekend vol vermaak en gezelligheid. Aankomende zondag 12 juni staat namelijk de eerste editie van het Bonte Schaap Festival op het programma. Op dit evenement gaan de schapen van de Rhedense Schaapskudde volgens de aloude traditie geschoren worden, is er een ouderwetse braderie en verder veel culturele activiteiten. Op zaterdagavond 11 juni is er een pre-party met live-muziek op het podium midden in het dorp voor het Wapen van Rheden.

 

Rond 8.45 uur komen de schapen op de zondagochtend aan bij de spoorwegovergang ter hoogte van Strijland. De March and Showband begeleidt de bonte stoet daarna door het dorp. Uiteraard doet de kudde verzorgingshuis Rhederhof aan op hun route richting het centrum. Om 10.00 uur worden de schapen verwacht op het Mr. B. van Leeuwenplein en zal het festival geopend worden door de burgemeester van Rheden. Het Rhedens Fanfare Corps verzorgt hier de muzikale omlijsting. De schapen worden dit jaar geschoren op het Mr. B. van Leeuwenplan, zodat zoveel mogelijk kinderen, ouders en opa’s en oma’s kunnen genieten van deze aloude traditie. Om 10.00 uur start ook de braderie in het centrum van Rheden. Verenigingen, stichtingen, sportclubs, ondernemers en hobbyisten uit Rheden e.o. zullen zich presenteren aan het publiek.

De braderie vindt plaats in de Groenestraat met het rondje rondom Ons Huis. Het Dorpsplein wordt een plek vol kindervertier. Het eerste stuk van de Dorpsstraat wordt de verbindingsweg naar het verenigingsplein dat voor de Dorpskerk en De Cirkel te vinden is. Op dit plein vind je veel sportverenigingen uit ons dorp en is er een speciale speltent waar het Bonte Schaap Spel gespeeld kan worden. Ook kunnen kinderen (en iedereen die geïnteresseerd is) hier leuke activiteiten doen om de verenigingen beter te leren kennen. Uiteraard is de Dorpskerk de gehele dag geopend en bij de kerk wordt om 09.15 uur een ontbijt georganiseerd voor het hele dorp. 

 

Naast de braderie en de schapen is er natuurlijk nog genoeg te beleven op het Bonte Schaap Festival. Door het dorp heen vind je divers straattheater en vermaak. Op het Dorpsplein bij de pomp staat Circus Lorelly die de gehele dag voorstellingen verzorgen speciaal voor de kids. De Living Statues spelen op diverse locaties, een mime-speler zal u verrassen en in de middag zorgt dweilorkest 94 ½ voor een spetterend optreden. Gemengd popkoor Con Colore geeft om 13.00 uur een optreden in Ons Huis. Voor het Wapen van Rheden staat een podium waar vanaf half elf Rhedens muzikanten act de presénce geven. Ook is er een modeshow met Rhedense modellen. Rond 14.30 uur neemt DJ Jelle het over voor een feestelijke afsluiting. En dan vergeten we nog bijna dat om 17.00 uur het eerste Rhedens kampioenschap Schapen Nadoen plaats gaat vinden op dit podium!

 

De braderie is om 17.00 uur afgelopen, maar de plaatselijke horeca gaat nog even door om feestje compleet te maken. Om 13.00 uur is er een kleine markt bij Rhederhof, zodat ook onze oudere inwoners kunnen genieten van het festival. Con Colore verzorgt hier een optreden rond 14.15 uur.

Meer informatie vind je op de website: www.bonteschaapfestival.nl.

Kom jij ook in actie op de (rook- en hondenpoepvrije) buitenspeeldag in Rheden?

Kom jij ook in actie op de (rook- en hondenpoepvrije) buitenspeeldag in Rheden?

Kom jij ook in actie op de (rook- en hondenpoepvrije) buitenspeeldag in Rheden?

Op 8 juni is het weer zo ver, de nationale buitenspeeldag! De buitenspeeldag kan dit jaar extra groots gevierd worden want de speeltuinen worden rook- en hondenpoepvrij. Bedenk jij een leuke actie om dit samen met de gemeente te vieren? Wie weet win je op 8 juni wel een leuke prijs!

Rook en hondenpoepvrij

In 2020 namen kinderen uit de buurt van de speeltuin in de Fuutstraat zelf het initiatief, hun speeltuin moest voortaan rookvrij zijn. Ook de gemeente Rheden vindt het belangrijk dat kinderen in schone en gezonde speeltuinen kunnen spelen. Daarom worden er in de komende periode, afhankelijk van het type speeltuin, bordjes of tegels geplaatst zodat iedereen kan zien dat hondenpoep en sigaretten niet meer welkom zijn in de speeltuin.

Vier de schone en gezonde speeltuinen op de buitenspeeldag

Om te vieren dat de speeltuinen in de toekomst rook- en hondenpoepvrij zullen zijn, roept de gemeente op om een leuke actie te bedenken voor de buitenspeeldag. In de speeltuinen met de leukste acties komt er op woensdag 8 juni een ijskar langs met gratis ijsjes. Ook mag die buurt samen met de wethouder de bordjes of tegel plaatsen. De acties kunnen tot en met zondag 22 mei worden aangemeld op www.jantjebeton.nl/buitenspeeldagHier staat meer informatie over de nationale buitenspeeldag en vind je goede ideeën voor leuke acties. 

Gezamenlijke Herdenking bij het Rozenbos

Gezamenlijke Herdenking bij het Rozenbos

Bij het Rozenbos werd vanavond weer een gezamenlijke Herdenking gehouden. Vanuit Rheden en De Steeg was een stille tocht.
Bij aanvang speelde het Rhedens Fanfarecorps. Het Dierens Mannenkoor opende de avond.
Rhedens Dorpsbelang was een van de organisaties die een krans legde bij het Monument.
 
Marga Kuipers met haar zoon Sven en dochter Ryanne vertegenwoordigden hierbij het Rhedens Dorpsbelang.
 
Bekijk alle foto's van de herdenking via onderstaande link. Fotocredit Wouter Rijnbende